THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Friday, April 07, 2017

Sarawak: Sewa motor

Assalamualaikum.

Mula-mula bila kami bagi idea nak merempit di Sarawak. Ramai cakap, ada ke part sewa motorcycle ni?
If sewa basikal, kereta... ada lah.
So i bit down time tu.
Nak sewa kereta tak berbaloi sebab kami berdua jer.
And later, im the one yang akan used. Sebab my friend pagi busy dengan conference sampai petang.
Malam je free.
So, kitaorang decide. Basikal pon basikal lah.

Masa kitaorang sampai Sarawak, tengahri. 
So kebetulan masa nak survey conference tempat my friend akan pergi. The majestic riverside hotel. The hotel attendance very friendly, and bila tanya pasal sewa basikal. Diorang cakap kenapa tak sewa motor?
Kami pon what the...
Ada ke orang sewa motor? 
Dia pon gi belakang reception door. Bentang maps, and tunjuk lokasi yang ada sewa motor.
Tu pon dah Alhamdulillah.
Ada ghupanya.
Rasa nak lompat kijang lapan ratus kali. Sebab excited.

So, kedai tu terletak kat jalan tabuan.
Sebelah kedai bla.bla.bla restaurant.
Btw, kedai ni pon best gak. Dessert dia shodap.
Waze or maps nama restaurant ni jer.
Kedai sewa motor tu nama dia ah ha motor services. Macam bengkel motor biasa lah.
24 hour dia ada rm30 and rm40. Tengok jenis motor.
Termasuk helmet sekali.
Pilih mana more comfortable yer.

Image may contain: one or more people, food and outdoor
Bla,bla.bla restaurant. Tempat dia chill. Sangat nice untuk lepak. Deco dalam dia memang cool.
Best services.
Dessert dia boleh kongsi dua orang babe. Portion makanan dia semua besar.
Time ni tak dinner lagi. Tapi makan eskrim jer, sebab nak try makanan sini.
Sanggup.

Kena tunjuk ic and driving licence.
And deposit rm100.
Kedai ni bukak pukul 8.00 pagi sampai 06.00petang.
Uncle tu pon good gak.

Dapat jer motor ni, terus kami merempit ke Santubong.
Pergi Sarawak village culture. The place yang korang kena pergi if nak rasa Sarawakian tu camne.
Kejar show dia pukul 1130. Nasib sempat.
Sempoi.

Ok, next entry. Citer pasal kat Sarawak Village Culture pulak.
Peace.

Image may contain: 2 people, people sitting and outdoor