THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person because everything is strange. Life. People. And yeah, I don't know what planet I'm on. 

Anyway, thanks for all your support.

Monday, April 19, 2010

Ice cream for me, please

Assalamualaikum,

Hasil carian imej untuk weheartit ice cream

Okay dude,
Siapa yang tak gilakan sejenis spesis nama, ice cream!
Orang yang tak gila manis, boleh tolak tepi lah.
Tapi for me.
Antara yogurt, and kek.
I preefer ice cream.
Best gila kot.

Lagi-lagi time Malaysia jenis cuaca panas terik.
Dok bawah pokok rambutan.
Aingin sempoi-sempoi.
Fuh.
heaven.

Mostly suka flavor that combination of chocolate and vanilla.
Humble, but its,
Simple dan itu jerlah.
Most best thing ever.
Can you feel it.
Plus nuts... crunchy duh.
Lemak-lemak berkrim.

Perisa lain pon ok jer.
Asal eskrim.
Dan sedap.
Hahhahah...

My first ice cream i ate... aiskrim Malaysia!
10 cent each.
Variety flavor.
Plus, if we'll rajin.... you can make by your own.
Make own style.
And combination paper suka.

Wah, missed my childhood.
= )

And now, ice cream being commercial with combination with cakes.
This make me up and down.
And oh my diet...
Shame on me.

Monday, April 12, 2010

Tanjung Emas, Muar, Johor

Assalamualaikum.

Selepas praktikal lebih kurang tiga bulan di Hospital Sultanah Fatimah, Johor.
Perjalanan kami ditamatkan di Tanjung Emas!.
Outdoor activities that can bring fresh air to your brain
Yang dah beku beribu.
Tinggal retak, rapuh jer.

Segala ke-happening dan ke-enjoy
Semacam bila peluh jantan sudah keluar kerana dek matahari yang memancar.
Bau badan pun sama gak!.
Tu jangan dok kata lah.

Macam-macam ada-aerobic, main bowling cara kampung.
Ni pakai kelapa vs kepala orang
, dan so on.
Kumpulan paling teruja amat lagi membanggakan adalah saper algi kalau bukan kami semua!.
Tak ingat la TAG line popular masa tuh.
Apapun, kami tetap juara dan juara, dan juara gak.

Jangan dok belagu bila kitaorang yang ala international sesat gitu,
mengajar diorang cara adat dan permainan budaya Malaysia.
Mungkin sehari dua pas diorang lek saner boleh di-applikasikan pada keluarga dan kawan-kawan rapat.
Hahahaha..





Say peace no war!