THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person because everything is strange. Life. People. And yeah, I don't know what planet I'm on. 

Anyway, thanks for all your support.

Friday, December 16, 2011

Cara untuk kelihatan cantik secara semulajadi.

Assalamualaikum.

Main topik: Natural beauty.
Op kos semua orang memang tergila-gilakan, terkejar-kejar untuk kelihatan cantik secara semula jadi. Termasuk aku. Cantik secara semula jadi means yang kalau korang tak pakai make up pun, still nampak ayu sesangat. Point--jimat duit di situ yer. Then masa nak keluar jejalan dengan kengkawan pun just appy simple magical touch and oh, so perfecto! Jeles, jeles, jeles, jeles sesangat…

Untuk itu, aku dengan berbesar padang bola mengajak korang untuk mengadaptasikan/ belajar macam mana nak cantik secara semula jadi. Ok, mari mulakan!


  1. Solat (air wuduk). Seperti yang korang sedia maklum bahawa banyak kelebihan mengambil wuduk nih. Means yang kita akan menyucikan muka, tangan, kaki… setiap lima kali sehari. So, kalau terlupa nak basuh muka guna cleanser—dimaapkan.
  2. Makan/ Diet. Selain makanan harian yang kita ambil hari-hari, aku nasihatkan perbanyakkan makan vege (sayur) dan fruits (buah-buahan). Selain sebagai anti-toksin malah sebagai sumber vitamin bagi keanjalan kulit dan membaik pulih sel badan. Biasa ramai yang memilih untuk makan buah tomato, pisang, brokoli, orange dan raspberry.
  3. Minum air. 2500ml/lapan gelas sehari. Lagi banyak korang minum air, lagi bagus. It’s like korang wash out semua dalam badan korang bagi clean and clear. Then, kelembapan kulit pun sama terjamin. No need nak apply moisturizer dah.
  4. Tidur. Sekurang-kurangnya tidur 5-6 hours/ day. Kualiti tidur waktu malam lagi penting daripada kuantiti korang tidur siang. Free kedutan di wajah dan tidaklah stress memanjang.
  5. Aktiviti bersenam. Selain untuk kesihatan, melalui bersenam juga kita akan sihat sentiasa lalu membuatkan kita cantik luar dan dalam. Ayo kawan-kawan, bersenam mulai saat ini.
  6. Kebersihan badan. Op kos, bila kita bersih--bakteria jahat susah nak dekat. So no acne, kudis or kurap yang nak singgah. Licin...
  7. Senyum. Selalulah orang cakap, kalau nka cantik. Banyakkan senyuman (sedekah bebanyak). Mudah-mudahan murah rezeki plus cantik selalu. Amin.
  8. Tanamkan sifat keyakinan diri. Perempuan bila dia yakin akan apa yang dia buat--aura identiti tersendiri akan tercipta. No stress... Cantik di dalam, cantik di luar. 

Selamat mem-praktis-an.

Sunday, December 04, 2011

Don’t ask me too many questions!


As I wrote before, “I don’t like people ask me about my personal life”. It’s really miserable and later I’ll judge you as-annoying person! It’s horrible, you know. Wohoo… (in up and down mood).

Okeh. Layan  beautiful moments below that I got from my mak punyer hand phone.


My life right now

Hasil carian imej untuk weheartit mecca

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
Untuk semuanya.
My life right now.
Berubah menjadi baik dan baik.

Walaupun masih lagi goyah dalam iman.
Tapi, masih mencuba.

Alhamdulillah.
May Allah always bless me and the others.
Amin.

Photoshoot: Gambar budak paling comel.

Assalamualaikum.

Aku sayang my family.
Sebab itu aku suka ambil gambar mereka.
Aku suka share kat sini.

Sewaktu jalan-jalan shopping di Mall.
Suasana begitu kecoh dengan adanya dua orang makhluk cilik ini. 
Memang tak gheti duduk diam kalau jumpa.
So, terpaksa soh diorang duduk dalam cart nih.

Kalau lepas, sorang ke sana. 
Sorang ke situ.
Aku?
Balik jela rumah.
Pandai-andailah depa nak hidup.
Betul tak?

Hahhahah...